Na diskotéke používal nelegálne CD-čka, smrteľná dopravná nehoda

30.10.2006 Celý región

Na diskotéke používal nelegálne CD-čka:\r\nPoverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Snine vzniesol včera obvinenie pre prečin porušovania autorského...
Na diskotéke používal nelegálne CD-čka:
Poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Snine vzniesol včera obvinenie pre prečin porušovania autorského práva 17 ročnému Medzilaborčanovi.

Obvinený mladík od apríla do júla 2006 ako diskotekár jedného baru v Medzilaborciach používal napálené a pirátske CD nosiče. Tieto boli vyrobené bez súhlasu oprávnených držiteľov autorských práv a zaplatenia autorských poplatkov. Celkovo tak pre spoločnosti zastupujúce autorov a výrobcov zvukových záznamov spôsobil škodu 149 251. - Sk.

Smrteľná dopravná nehoda v obci Udavské:
Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil 25 ročného muža z obce Adidovce, okr. Humenné z prečinov usmrtenia a neposkytnutia pomoci.
Obvinený muž viedol v sobotu 28.10.2006 o 5:15 h osobné auto Peugeot 406 po štátnej ceste III/5592. Medzi železničnou stanicou Udavské a obcou Udavské prednou časťou auta narazil do 34 ročnej ženy z Hankoviec, ktorá išla po pravom kraji vozovky smere jazdy vodiča. Po zrazení chodkyne vodič auto nezastavil a neposkytol zranenej pomoc, ale pokračoval ďalej v jazde. Žena utrpela pri nehode zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.
Humenskí policajti vodiča vypátrali a zadržali ešte v ten deň v popoludňajších hodinách.
 

Vyberte región

mark